Doe mee met onze Nederlandse Cardano Bitterbal Stakepool (Ticker BITB)

Veel gestelde vragen

Op deze pagina ontvang je alle veel gestelde vragen op een rijtje. Wil je meer informatie hebben over een bepaalde vraag, lees dan verder op de onderliggende pagina’s. Heb je vragen die er nog niet bij staan? Laat het ons dan weten via onze social media kanalen.

Openen jullie ooit een tweede pool?

Veel pools openen meerdere pools omdat men dan meer opbrengsten krijgt door vaker de zogenaamde ‘basisfee’ te ontvangen. Hiermee ontvang je dus minder beloningen als delegator. Zeker wanneer de eerste pool niet volledig vol zit is dit een slechte zaak. Daarnaast zorgen deze pools er voor dat het netwerk meer gecentraliseerd wordt. Wij raden het dan ook af om te delegeren in een pool met meerder pools die niet volledig vol zitten (64 miljoen ADA).

Op het moment dat onze pool wel vol komt te zitten, zullen wij een nieuwe pool openen. Hierbij is de volgende Mora Minisnack aan de beurt om op de blockchain te vereeuwigen.

Wat is crypto staking?

Crypto staking is het plaatsen van crypto in een pool om op die manier passieve staking opbrengsten te ontvangen. Door middel van crypto staking help je mee om blocks op het netwerk te produceren en hiervoor ontvang je een beloning. Deze beloning kan oplopen tot 5% per jaar. Wil je meer weten over crypto staking? Lees dan Wat is staking?

Hoe werkt crypto staken?

Crypto staking bij Cardano doe je door je ADA aan een stakepool te delegeren. Een stakepool gaat dan met jouw stake en de stake van andere mensen proberen om blocks te produceren. Dit proces lijkt op mining. Hoe meer stake er in een pool wordt geplaatst, hoe groter de kans dat de pool blocks mag produceren.

Wat zijn de risico’s van crypto staking?

Aan puur crypto staking zijn geen risico’s aan verbonden. De stakepool kan niet bij jouw stake of kan deze niet vastzetten. Je hebt je ADA altijd in eigen beheer en kunt elke dag wisselen van stakepool.

Hoeveel verdien ik met crypto staking?

Onafhankelijk van welke pool, is het jaarlijks rendement ongeveer 5%. Je beloningen krijg je uitbetaald in ADA. Dus als de koers van ADA ook stijgt, pak je dus extra winst.

Voor wie is staking geschikt?

Staking is geschikt voor mensen die Cardano kopen om te houden en niet snel zullen verkopen. Op deze manier kun je zonder risico je hoeveelheid ADA laten groeien.

Hoe begin ik met crypto staking?

Wil je graag snel aan de slag met staking? Dan adviseren we je om een kijkje te nemen op de volgende pagina. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je je crypto kunt staken en delegeren aan onze pool. ‘Staking stappenplan

Kan ik ook staken op een crypto exchange?

Ja dat kan. Er zijn verschillende exchanges die staking aanbieden. Er zijn echter een aantal nadelen zoals: Door te staken bij een exchange, betaal je over het algemeen hogere kosten. Daarnaast veroorzaak je dat het netwerk meer gecentraliseerd wordt. Dat is niet goed. Ook is het zo dat wanneer je cypto op een exchange hebt staan, de exchange om wat voor reden ten alle tijden ervoor kan kiezen om jouw crypto af te nemen. Wij adviseren daarom altijd gebruik te maken van een eigen wallet. Wij leggen dit onder andere uit in het artikel Staking stappenplan.

Wat is het voordeel van staken bij een Nederlandse pool?

Veel pools in Cardano hebben een doel en representeren een bepaalde groep mensen die zich verenigen. Wij zetten ons in voor de Nederlandse Cardano bezitters. Dit doen wij door te investeren in informatieverstrekking over Cardano. Dit doen wij door middel van het schrijven van blogs en het maken van videos. Door te staken in onze pool, help je het mee mogelijk maken om deze videos te produceren. Daarnaast doneren wij 25% van onze opbrengsten naar de voedselbank Nederland. Wij geloven er in dat niemand in Nederland zonder bitterballen mag komen zitten.

Wat kost staking in jullie pool?

Kosten van staking worden binnen de huidige afspraken binnen Cardano op de volgende manier berekend. Standaard ontvangt een pool 340 ADA per epoch aan kosten. Deze kosten worden berekend over het eerste block dat wordt gerealiseerd door de pool. Deze kosten staan vast en zijn bepaald door de blockchain. Deze kosten worden dan ook gebruikt om aan bepaalde lasten te voldoen zoals server kosten en hardware kosten.

Daar bovenop heeft de pool de mogelijkheid om extra kosten te rekenen. Wij kiezen er voor om de kosten die wij berekenen aan onze delegators (margin) te verhogen hoe groter onze pool wordt. Wij geven graag een uitleg en bieden graag transparantie over de kostenstructuur.

Hierbij houden wij het volgende schema aan:

0-10M stake = 0% margin (minimale kosten)
10M-20M = 1% margin (1% kosten)
20M-30M = 1.5% margin
30M-40M = 2% margin
40M-50M = 2.5% margin
50M+ = 3% margin

M = miljoen

Wij verhogen de kosten daarom wanneer de pool groeit. Deze zullen echter nooit hoger worden dan 3%. De overige 97% wordt in dat geval verdeeld over onze delegators.

Rekenvoorbeeld: Bij 10M stake, rekenen wij een vaste margin van 1%. In deze epoch creëren wij 10 blocks met daarin totaal 6500 ADA. Hiervan wordt eerst de standaardvergoeding afgehaald (340). Nu houden we 6160 ADA over. Hierover rekenen wij nog 1% aan marge dus 61 ADA. De totale kosten bedragen in deze epoch 401 ADA. 25% hiervan doneren wij aan de Nederlandse voedselbank = 100 ADA. De overige ADA worden gebruikt voor het betalen van kosten en investeringen.

Hoelang duurt het tot ik beloningen ontvang?

Zoals omschreven in het stappenplan, duurt het 15-20 dagen nadat je je stake delegeert aan onze pool tot je voor het eerst beloningen gaat ontvangen. De hoeveelheid beloningen hangt af van de hoeveelheid blokken wij in de vorige periode hebben kunnen realiseren. Elke periode bij Cardano duurt 5 dagen. Na deze 15-20 dagen, zul je elke 5 dagen beloningen ontvangen.

Moet ik mijn crypto overmaken. Is mijn crypto in eigen beheer?

Nee je hoeft nooit iets over te maken naar ons. Wij zullen dit ook nooit van je vragen. Indien iemand ooit vraagt om iets over te maken, dan moet je dit dan ook niet doen zonder goed te weten wat je doet. Zoals omschreven in het stappenplan, vragen we alleen om je stake-key. Dit is een aparte sleutel die verteld dat je je ADA aan onze pool hebt gedelegeerd.

Wat voor missie heeft jullie pool?

Onze pool zet zich in voor een bredere informatieverspreiding van Cardano in Nederland. Dit doen we door informatie te delen in de vorm van blogs en videos. Daarnaast zetten wij ons in voor de Voedselbank in Nederland en doneren wij 50% van de opbrengsten aan de Voedselbank Nederland.

Waarom kiezen jullie voor deze missie?

Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor een lokaal doel. Er zijn al genoeg stakepools die zich inzetten voor global warming of dierenleed. Wij vinden het mooi als lokale mensen zich op een globale wijze inzetten voor een lokaal doel.

Waarom doneren jullie niet alle opbrengsten?

Wij vinden het zeker in het begin belangrijk dat we voldoende blijven investeren in de groei van de Nederlandse Cardano community. Investeren in marketing kost een hoop geld. Vandaar dat we het ook belangrijk vinden om hierin te investeren zodat de totale berg aan opbrengsten voor de Voedselbank op langer termijn kan groeien. Op deze wijze versterken beide bestemmingen elkaar.

Waarom kiezen voor Bitterbalpool (Ticker: BITB)?

  • Verdien zonder risico 5% rendement op je Cardano.
  • Help mee armoede in Nederland te verslaan, wij doneren 25% van onze eigen pool opbrengsten aan de Nederlandse voedselbank.
  • Stakepool met Nederlandstalige support.
  • Wij investeren in de verdere adoptie van Cardano in Nederland door het bieden van duidelijke informatie over blockchain en crypto.
  • Professionele en betrouwbare dedicated servers verspreid over meerdere locaties in de wereld. Lees meer over onze servers

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy